novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Fotogalerije > Ĺ kednjovec.Veliki in Mali Draški vrh ter Viševnik Ostale galerije

Škednjovec.Veliki in Mali Draški vrh ter Viševnik

 Število vseh ogledov: 0

Škednjovec je mogoÄŤna gora, ki po MiheliÄŤu spada med najlepše, a tudi najteĹľje dostopne vrhove na obmoÄŤju FuĹľinskih planin. Na vse strani namreÄŤ pada s strmimi stenami in ostrimi, naĹľaganimi grebeni.

Drugi najvišji vrh v grebenu bohinjskih Stogov do Vrha Hribaric, ki sega od planine Krstenice proti Hribaricam. Ko stopimo predenj, nam je takoj jasno, da je spoštovanja vredna gora, ki po razdrtem grebenu na vrh ne pusti vsakogar.

 

Drzna ostrica v osrÄŤju Bohinjskih gora med Debelim vrhom in Mišeljskim Koncem uĹľiva med planinci na lestvici teĹľavnosti zelo visoko mesto. Vzpon na Škednjovec (2309 m) je vsekakor prestiĹľna tura, ki zanesljivo navduši vsakega ljubitelja naših gora.

Veliko planinskega cvetja, ki se bohoti v osupljivem razkošju na celotnem obmoÄŤju gore. Tu vlada popolna tišina, obÄŤasno le ĹľviĹľgi gamsov in svizcev zmotijo tiho govorico macesnov z rušjem niĹľje in vzhodno pod goro, ki se odzovejo na moÄŤ vetra.

 

Sive stene vrhov kljub prijazni in pisani okolici daje popotniku obÄŤutek, da se nahaja v svetu, kjer je potrebno paziti in se prilagoditi danim pogojem, kajti v neugodnih vremenskih razmerah v tem obmoÄŤju nimamo kaj iskati.

 

Datum: 20.07.2019
Avtor: Borut Zajc
   
   
   
   
   
V sodelovanju s Portalom sostanj.info