novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 166

Lahka planinska poti

Planinski izlet Tojzlov vrh (703m) in Žavcarjev vrh (915m)
Pričetek: 03.11.2019
Lokacija: Kozjak
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Datum odhoda: 3. november

Vodnika: Marko Borovnik, Tina Jemec, Primož Grudnik

Zahtevnost poti: lahka pot

Čas hoje: 6 ur

Opis:
Kozjak je razmeroma ozko, dolgo in zelo razčlenjeno obmejno dravsko hribovje vzdolž državne meje med Avstrijo in Slovenijo in je razdeljeno na več posameznih skupin z nadmorskimi višinami do okoli 1.000 m. Najvišji vrh je Kapunar (1.050 m), med glavnimi vrhovi pa je tudi Žavcarjev vrh (915 m).

Mi bomo po krožni poti osvojili slednjega skupaj z malo nižjim Tojzlovim vrhom, kjer je tudi postavljena planinska koča (Planinski dom Kozjak). Pot bomo pričeli pri Šoberjevem dvoru v bližini kraju Brestrnica. Najprej se bomo povzpeli na Tojzlov vrh, nato pa se bomo spustili na drugo stran do Šikerja. Čaka nas vzpon na glavni vrh poti - Žavcarjev vrh in obisk v bližini vrha postavljene koče. Pot bomo končali v bližini izhodišča, in sicer v Spodnjem Rušniku. Hoje je za cca. 6 ur, možno pa se bo ustaviti in si ogledati tudi t.i. srce med vinogradi v Svečinskih goricah.  

V sodelovanju s Portalom sostanj.info