novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 1009

Bohinjske gore so seveda več kot samo Triglav. V vencu oklepajo ta prelepi kot v osrčju Julijskih Alp na koncu katerega se vije Bohinjsko jezero. V sebi skrivajo ogromno vršacev, hudournikov, planin, prelepe visokogorske gozdove, razglede, mir in samoto. Vsak lahko poišče Zlatorogove zaklade, ki jih je le ta razmetal vse naokoli. Treba se je samo potruditi in stopiti na pot.

Mi se tokrat odpravljamo v okviru dvodnevnega izleta društva v Bohinjske gore v dveh skupinah različne težavnostne stopnje in sicer prva skupina lahka – mestoma zahtevna pot in druga skupina zahtevna – mestoma zelo zahtevna pot.

Debeli vrh (2390 m) – Pršivec (1761 m) ODPOVEDANO ZARADI SLABEGA VREMENA
Pričetek: 01.09.2018 ob 05:00 uri
Konec: 02.09.2018
Lokacija: AP Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Matej Kortnik

Pršivec 1761 m, Mala Tičarica 2071 m

Datum: 01-02.09.2018        

Vodniki: Matej Kortnik, Marko Borovnik

Zahtevnost poti: lahka, mestoma zahtevna

Čas hoje: 1. dan 6 h, 2. dan 7 h

Prva skupina (lahka pot) bomo prvi dan startali v Stari Fužini in se bomo najprej povzpeli do Kosijevega doma na Vogarju. Od tam bomo nadaljevali na vrh Pršivca 1761 m, ki je cilj prvega dne, kar se tiče vrhov. Nadaljevali bomo preko Pl. Viševnik in se spustili do Koče na Pl. Jezero, kjer bomo prenočili. Ves del poti je daleč od avtocest proti Triglavu, tako, da bomo v miru uživali razglede proti Bohinjskemu jezeru in z vrha Pršivca po celotnih Bohinjskih gorah.

Naslednji dan se bomo odpravili po delu poti, ki je letos v anketi RTV Slovenija postala najlepša planinska pot in sicer se bomo odpravili od Pl. pri Jezeru do Pl. Dedno polje, nato nadaljevali proti Pl. Ovčarija, se povzpeli na Štapce in od tam na Malo Tičarico 2071 m. Iz nje se odpre lep razgled na del doline Sedmerih jezer in na okoliške vrhove. Sledi spust do Koče pri Triglavskih jezerih. Od tam bomo preko Komne opravili spust v dolino do Koče pri izviru Savice, kjer se naš izlet kar se hoje tiče konča. Če bo čas se bomo malce ustavili še pri Bohinjskem jezeru.

 

 

Debeli vrh (2390m), Zadnji Vogel (2309 m), Mala Zelnarica (2310 m)

Datum: 01-02.09.2018                      

Vodniki: Primož Grudnik, Janez Kugonič

Zahtevnost poti: Zahtevna pot, zahtevno brezpotje

Čas hoje: 1. dan 7 h, 2. dan 7 h

Oprema: čelada, primerna obutev in oblačila za visokogorje 

Druga skupina (zahtevna pot) se bo s planine Blato po gozdni cesti in kasneje gozdi vlaki usmerila proti planini Krstenica. Po nekaj minutah hoje zavijemo na planinsko pot, ki nas skozi gozd pelje do planine Krstenica. Na planini zavijemo levo in nadaljujemo po idilični dolini med Stogi in Ogradi. Pot se začne strmo vzpenjati proti Lazovšemu prevalu. Na desni strani bomo zagledali naš cilj Debeli vrh. Postopoma se bomo po vedno bolj kamnitem terenu začeli vzpenjati proti vrhu. Hoja tehnično ne predstavlja posebne zahtevnosti razen mestoma, kjer bo potrebne malo več previdnosti. Sledil bo sestop na planino v Lazu, in naprej do koče pri Planini na jezeru, kjer bomo končali s turo in prenočili

Drugi dan bomo po ozki gozdni cesti pričeli s hojo proti Dednemu polju, kjer se usmerimo na desno proti Vratcem. Pot nadaljujemo po markirani poti do večjega melišča, kjer se po brezpotju vzpnemo proti Voglom. Po strmem vzponu bomo prišli do grebena, ki nam bo ponudil čudovite razglede na osrčje Julijskih Alp. Na zadnjem, Visokem Voglu se bomo spustili do Vratc. Nadaljujemo proti Mali Zelnarici. Po osvojenem vrhu bo sledilo prečenje pod grebenom vse do Štapc. Sledi še kratek spust v dolino Sedmerih jezer. Usmerimo se proti Črnemu jezeru in naprej čez Komarčo do slapa Savice.

 

Cena dvodnevnega izleta:

CENA PREVOZA: 15 € / OSEBO + NOČNINA

NOČNINA – NEČLANI PZS   23,00

NOČNINA – NEČLANI PZS - LASTNA POSTELJNINA   21,00

NOČNINA – ČLANI PZS 13,50 €

NOČNINA – ČLANIN PZS – LASTNA POSTELJNINA 11,50 €

Prijave so možne pri Primožu Grudniku (031 583 273) do četrtka, 30.8.2018 do 16.00. Lepo vabljeni, da z nami preživite prijeten vikend na planinskih poteh po Bohinjskih Gorah. 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info