novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 404

dvodnevni izlet v Julijske Alpe

Planinski izlet Planina Krstenica in Viševnik (2050 m)
Pričetek: 20.07.2019
Konec: 21.07.2019
Lokacija: Triglavski narodni park
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

Škednjovec (2309 m), Mali in Veliki Draški vrh (2243 m)

Planina Krstenica, Viševnik (2050 m)

Datum odhoda: 20., 21. julij

Vodniki: PrimoĹľ Grudnik, Janez KugoniÄŤ, Anja Lampret

Zahtevnost poti: Lahka in zahtevna pot

ÄŚas hoje: 1. dan: 7 h, 2. dan: 7 h

Opis:

Letošnji dvodnevni izlet v Julijce bomo organizirali v dveh teĹľavnostnih skupinah. Prvi, tisti z malo veÄŤ poguma in kondicije se bodo podali po brezpotjih na Škednjovec in V. Draški vrh, ostali pa bodo veÄŤ ÄŤasa posvetili obÄŤudovanju planin in lepim razgledom, ter se na koncu povzpeli na Viševnik. Seveda ne bomo povsem loÄŤeni in si bomo delili izhodišÄŤe na planini Blato, se skupaj poveselili na Vodnikovi koÄŤi na Velem  polju in sestopili na Pokljuko.

 

Prva skupina:

1.dan

Od izhodišÄŤa na planini Blato se bomo podali proti planini Krstenica, od tu pa pod Stogi in mimo opušÄŤene planine Jezerce do Lazovškega prevala. Tukaj se naša pot zdruĹľi z markirano potjo, ki vodi od planine v Lazu do Velega Polja.  Po tej poti bomo nadaljevali do Mišeljskega prevala in se po grebenu povzpeli na vrh Škednjovca, kjer je tudi najzahtevnejši del poti.  Sestopili bomo nazaj do prevala in po markirani poti nadaljevali do Vodnikove koÄŤe.

2.dan

Po zajtrku se bomo po markirani poti odpravili do Studorskega prevala , od tam pa se bomo usmerili  proti V. Draškem vrhu. Pot bomo nadaljevali mimo M. Draškega vrha in Viševnika, ter se spustili do Rudnega Polja, kjer nas bo ÄŤakal avtobus.

 

Druga skupina:

1.dan

Od Ĺľelje udeleĹľencev bomo lahko izbirali med dvema potema in sicer:

  • Od izhodišÄŤa na planini Blato se bomo najprej povzpeli do Planine pri jezeru, kjer bo naš prvi postanek in ÄŤas za okrepÄŤilo. Nadaljevali bomo po markirani poti do planine v Lazu in se nato povzpeli na Lazoviški in kasneje še na Mišeljski preval. 
  • Od izhodišÄŤa na planini Blato se bomo usmerili in povzpeli na planino Krstenica, kjer bomo naredili postanek in se nato pod Stogi mimo opušÄŤene planine Jezerce povzpeli proti Jezerskemu prevalu.

Pot se nato spusti in nas mimo planine pod Mišelj vrhom in Malega polja pripelje do Vodnikove koÄŤe, kjer bo cilj prvega dne.

2.dan

Skupaj s prvo skupino se bomo podali po markirani poti do Studorskega prevala, nato pa zaobšli Draški vrh in se mimo jezerca po dolini povzpeli na Srenjski preval od koder nas le še streljaj loÄŤi do vrha Viševnika. Sestopili bomo do Rudnega polja, kjer nas bo ÄŤakal avtobus.

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info