novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 434

tradicionalni planinski pohod v organizaciji PD Šoštanj in ŠD Ravne

Planinski pohod po Ravenski planinski poti (710m)
Pričetek: 25.06.2019
Lokacija: REKS Ravne pri Šoštanju
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
 ŠPORTNO DRUŠTVO RAVNE

Pohod po Ravenski poti
 

Datum: torek, 25. junij 2019 ob 08.30 pri domu REKS v Ravnah pri Šoštanju

Vodnika: Jure Grudnik, Monika Tajnik

Zahtevnost poti: lahka

ÄŚas hoje: 5 ur

Opis: Ravenska pot je obhodnica okoli Raven pri Šoštanju. Planinska pot je bila urejena in registrirana leta 2004, ko je po njej ob otvoritvi 25. junija, po njej potekal tudi prvi pohod. Pot poteka veÄŤinoma po kolovozih in gozdnih stezah. Najvišji vrh je s 710 metri nadmorske višine Vrholanov vrh, s katerega se odkriva ÄŤudoviti pogled na celotno Šaleško dolino.

Ĺ˝e tradicionalno PD Šoštanj v sodelovanju s ŠD Ravne, vsako leto organizira pohod po tej 16 km dolgi poti. Nekje na dobri polovici prehojene poti je organizirano tudi druĹľabno sreÄŤanje pri kmetiji Abidnikovih za katerega poskrbi Športno društvo Ravne.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info