novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 584

Izlet v Krške alpe ta vikend je zaradi slabega vremena odpovedan. Nov datum bo znan kmalu. Hvala za razumevanje.

1. DAN: Kornock - Rinsennock - Königstuhl - Seenock - Sauereggnock - Stubennock

2. DAN: Dr. Josef-Mehrl-Hütte - Gaipahöhe - Schwarzwand - Laussniter See - Bundschuh

PRESTAVLJENO: Planinski izlet v Krške Alpe (Avstrija)
Pričetek: 22.06.2019
Konec: 23.06.2019
Lokacija: Krške Alpe, Avstrija
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ

KRŠKE ALPE (Avstrija)        

Vodniki: Jure Grudnik,  Janez KugoniÄŤ

Datum odhoda: 22.06.2019 izpred AP Šoštanj.    

Datum prihoda: 23.06.2019 v veÄŤernih urah.    

Oprema: Pohodni ÄŤevlji, pohodne palice, hrana in pijaÄŤa iz nahrbtnika, spalna vreÄŤa (avtobus nas bo prvi dan poÄŤakal pri koÄŤi, tako, da lahko pustite stvari za prenoÄŤitev na avtobusu.    

Zahtevnost: TehniÄŤno lahka pot veÄŤinoma po travnati površini.  

Cena: Prevoz in stroški organizacije 35 €/osebo, prenoÄŤišÄŤe z zajtrkom 30 €/osebo, moĹľnost doplaÄŤila 14 € za organizirano veÄŤerjo (sestavljen meni).

1. DAN: Kornock - Rinsennock - Königstuhl - Seenock - Sauereggnock - Stubennock     

Pot bomo priÄŤeli v smuÄŤarskem središÄŤu Turracher Höche (1763 m), kamor bomo z avtobusom prispeli okoli 8.30 ure. Najprej se bomo preko smuÄŤišÄŤa povzpeli na Kornock (2193 m), nekaj minut zatem pa bomo še stali na vrhu Rinsennock (2334 m), ki omogoÄŤa izjemen razgled na okolico. Sledi spust do prvega veÄŤjega pašnika, kjer bomo po 4 urah hoje naredili daljšo pavzo za malico. Na tem mestu je tudi izvir vode. Ko se primerno okrepÄŤamo, pot nadaljujemo proti najvišjemu vrhu prvega dne, proti mogoÄŤni gori Königstuhl (2336 m). Planinska pot iz Turracherja do Königstuhla s strani pohodnikov ni pretirano obiskana, je pa zato opazovanje ÄŤudovite narave še toliko bolj pristno. Po osvojenem vrhu pot nadaljujemo ÄŤez grebenski del, kjer osvojimo še vrhove Seenock (2260 m), Sauereggnock (2240 m) ter Stubennock (2092 m) in se nato spustimo do pl. koÄŤe Dr. Josef-Mehrl-Hütte (1720 m), kjer bomo prenoÄŤili. Za pot, ki ni tehniÄŤno zahtevna, je potrebna dobra telesna pripravljenost, saj je hoje za 9 ur. Na poti ni nobene koÄŤe, zato imejte s sabo dovolj hrane in pijaÄŤe. ÄŚelada ni potrebna.

2. DAN: Dr. Josef-Mehrl-Hütte - Gaipahöhe - Schwarzwand - Laussniter See - Bundschuh     

Po zajtrku si bomo oprtali nahrbtnike in se podali na pot. Najprej se bomo po travnatih poboÄŤjih povzpeli na 2192 m visok vrh Gaipahöhe. Nato bomo pot nadaljevali po prostranih planinah s prekrasnimi razgledi in v druĹľbi govedi, ki pase gorsko travo. Pot na s bo vodila malo gor in malo dol mimo številnih jezer do najvišjega vrha tega dne Schwarzwand (2214m). Od tu nas ÄŤaka spust do jezera Laussniter See in naprej do Laussnitzer hütte na istoimenski planini. Tu bomo imeli daljši poÄŤitek in moĹľnost okrepÄŤitve v koÄŤi. Ko se bomo okrepÄŤali se bomo spustili po gozdni poti, do doline Bundschuh, kjer bo pri muzeju Hochofen Bundschuh konec naše ture. Pot tehniÄŤno ni zahtevna, potrebna pa je dobra telesna pripravljenost saj bomo na poti 7 - 8 ur.

V sodelovanju s Portalom sostanj.info