novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2019
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA 2019
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 416

SREČANJE SLOVENSKIH PLANINCEV: Celodnevno planinsko dogajanje na Rogli, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 16. junija 2018, pridružite na Rogli. Prisrčno vabljeni, saj tudi PD Šoštanj organizira udeležbo na tem dogodku!

Dan slovenskih planinskih doživetij 2018 na Rogli
Pričetek: 16.06.2018 ob 07:00 uri
Konec: 16.06.2018 ob 17:00 uri
Lokacija: Rogla
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
 PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE
Povezava:

Datum odhoda: sobota, 16. junij, z odhodom ob 7h izpred AP Šoštanj (ob 7.15h iz Velenja)

Vodnika: Bojan Rotovnik in Matej Kortnik

Planinski pohod: IZ MISLINJE NA ROGLO

Zahtevnost: Lahka pot

Čas hoje: 4h (920m višinske razlike)

Cena za prevoz:  6 €

Prijave: do četrtka, 14.6. v cvetličarni Nahtigal v Šoštanj


Opis:
Planinsko društvo Šoštanj bo skupaj s PD Velenje organiziralo udeležbo na Dnevu slovenskih planinskih doživetij 2018, ki bo potekalo v soboto, 16. junija 2018, na Rogli. Planinci PD Šoštanj se bomo na Roglo povzpeli iz Mislinje, kamor bomo predvidoma prispeli okoli 12h. Do osrednje prireditve, ki se začne ob 14h, bo poleg planinskega druženja organizirani različni brezplačni dogodki: otroške ustvarjalne delavnice na temo planinstva, vesela planinska šola - delavnice za otroke in odrasle, plezanje na plezalni steni, predstavitev gorskih reševalcev (GRS Celje) ...

Ob 14h bo osrednja prireditev s sprevodom društvenih praporščakov, po 14.45h sledi planinska zabava, odhod iz Rogle pa planiramo za 15.30h, tako da bomo nazaj v Šaleški dolini okoli 17h.

Prireditev bo v vsakem vremenu, zagotovljen bo velik šotor na prireditvenem prostoru.


Organizatorji srečanja slovenskih planincev 2018:Planinska zveza Slovenije, Planinsko društvo Zreče, Občina Zreče in Rogla.

 

Dodatne informacije o srečanju slovenskih planincev: https://www.pzs.si/novice.php?pid=12543

PDF ZGIBANKA: Dan slovenskih planinskih doživetij 2018 - PROGRAM (2,15 MB)

V sodelovanju s Portalom sostanj.info