novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Planinsko društvo Šoštanj deluje na področu zahodnega dela Šaleške doline že preko 110 let. V okviru društva delujejo mladinski, vodniški in markacijski odsek ter dve sekciji: Zlatorog in Gaberke. Društvo upravlja tudi dve obhodnici in sicer Trško pot okoli Šoštanja in Ravensko pot. Včlanjenih je okoli 300 planink in planincev, ki imajo možnost, da se udeležijo preko 20 izletov, pohodov, taborov in tur, ki jih društvo organizira vsako leto. Postanite oz. ostanite člani PD Šoštanj tudi vi! Obiščite društveno pisarno na Koroški cesti 13 (bivši vrtec Lučka) v uradnih urah, ki so vsak četrtek od 18h do 20h.

 
ZGODOVINA
AKTIVNOSTI 2018
ORGANIZIRANOST
SEKCIJE
ČLANARINA
TRŠKA in RAVENSKA POT
Avtor: www.pzs.si
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjava
Vreme


Domov > Aktivnosti Ostale aktivnosti
 Število vseh ogledov: 594

Čičarijo smo začeli spoznavati že kakšno leto nazaj, ko smo osvojili manj poznane vrhove na slovenski strani ob meji s Hrvaško. Iz enega izmed vrhov na katere smo stali tudi takrat, se nam je pogled ustavil tudi na vrhu, ki ga bomo obiskali letos.

ŽBEVNICA – ČIČARIJA
Pričetek: 19.11.2017
Lokacija: AP Šoštanj
Organizator: PLANINSKO DRUŠTVO ŠOŠTANJ
Kontakt: Vlado Stropnik

Vodnika: Andreja Konovšek Jalen, Vlado Stropnik, Tjaša Ostervuh

Zahtevnost poti: lahka pot

Čas hoje: cca 6h

Opis:

Žbevnica je 1014 m visok vrh, ki se nahaja nad vasjo Brest, ob slovensko - hrvaški meji. Je najzahodnješi hrvaški tisočak, ki pripada grebenu Čičarije. S travnatega vrha se nam odpirajo prekrasni razgledi na ostale vrhove Čičariji, Učko, cel Istrski polotok, ob lepem vremenu pa vidimo tudi vrhove v Sloveniji in Dolomite v Italiji. Vrh je del Istrske planinske poti. Da bomo lažje odkrivali nove skrite kotičke, se bomo tokrat gostje lokalnega vodnika, ki dobro pozna te konce in nam bo zagotovo povedal še kakšno zanimivost.

Odhod: AP Šoštanj, 6:00

Cena: 20 EUR

Prijave: cvetličarna Nahtigal do petka, 17.11.2017 do 12. ure

 

 

Vabljeni na naše naslednje akcije:

26.12. - Pohod Topolšica - Sleme preko Loma; več na: http://www.pd-sostanj.si/aktivnost_prikazi.php?pid=6974

 

V sodelovanju s Portalom sostanj.info